Baker- og Konditorlandslaget: møt Victoria Gravdal

Publisert

Det var tilfeldigheter som førte til at Victoria valgte konditoryrket, men hun har aldri angret på det valget. Nå er hun inne i sitt tredje år på landslaget og drømmer om Coupe du Monde de la Pâtisserie.

Det norske baker- og konditorlandslaget representerer bransjens beste og mest dedikerte bakere og konditorer. De kommende ukene skal vi presentere alle landslagsutøverne på våre nettsider, slik at dere kan bli bedre kjent med disse dyktige menneskene

Bio Victoria Gravdal

Født: 2001

Bosted: Bryne

Deltager på landslaget siden: 2023

Utdanning: svennebrev konditor 

Nåværende arbeidsgiver: Sola Strand Hotel AS

Konkurranseerfaring:

Rogalandsmesterskapet 2019, 4. plass

Rogalandsmesterskapet 2020, 1. plass

iba UIBC-Cup 2023, 2. plass

 

Hvorfor valgte du å bli konditor/baker?

— Det var egentlig veldig tilfeldig at jeg valgte å bli konditor, for jeg hadde egentlig helt andre planer. Jeg valgte restaurant- og matfag til slutt, og det var ikke før mot slutten av vg1 at jeg fant ut at det var konditor som virket mest interessant. Jeg har ikke angret et sekund på det valget. 

Hvordan har yrket levd opp til dine forventninger?

— Det har egentlig overgått mine forventninger. Jeg har lært så utrolig masse til tross for at jeg ikke har vært i bransjen i mange år. Det er alltid noe nytt og spennende å lære, så konditoryrke slutter ikke å imponere.

Hvilken faglig prestasjon er du mest stolt av?

— Jeg er egentlig kjempe stolt over alle mine konkurranseprestasjoner, men må spesielt trekke frem 2. plassen i Iba UIBC cup i 2023.

Hvilken fagperson i baker- og konditorverden ser du opp til?

— Det er et utrolig vanskelig valg da det er så mange flinke fagpersoner i baker- og konditorverden. Men jeg følger med på mange på sosiale medier.

 Hva er din favorittråvare?

 — Min favorittråvare er sjokolade! Det brukes jo egentlig til det meste og finnes i alle mulige varianter og smaker.

 Hvorfor ville du bli med på Landslaget?

— Jeg ville bli med på landslaget for å lære mye mer og utvikle meg selv faglig. Så langt har jeg lært utrolig masse og anbefaler alle som har stor interesse for faget, til å bli med på landslaget!

Hva liker du best med å være utøver på landslaget?

— Det jeg liker best med å være utøver på landslaget er å bli kjent med mange andre utøvere med forskjellig bakgrunn og kunnskap, for det gjør at vi kan lære masse fra hverandre. Alle som er på landslaget har en stor interesse for faget, noe som gjør det ekstra kjekt og lærerikt.

Hvordan vil du beskrive "kulturen" på landslaget?

— Kulturen på landslaget er bedre enn noen gang. Det er så mange flinke utøvere som virkelig ønsker å få til bra prestasjoner. Alle har så stor interesse og bidrar på hver sin unike måte. 

Hva er ditt ultimate karrieremål på landslaget?

— Mitt ultimate karrieremål må være å delta i Coupe du Monde de la Pâtissiere. Det hadde vært utrolig gøy å prøve seg på.