Baker- og Konditorlandslaget: møt Viktoria S. Dobbinga

Publisert

Det var en sommerjobb i et bakeri som vekket Viktoria S. Dobbingas interesse for konditorfaget. Nå drømmer hun om å ta en pallplass med landslaget.

Det norske baker- og konditorlandslaget representerer bransjens beste og mest dedikerte bakere og konditorer. De kommende ukene skal vi presentere alle landslagsutøverne på våre nettsider, slik at dere kan bli bedre kjent med disse dyktige menneskene.

Det er Viktorias første år på konditorlandslaget, men hun har allerede konkurranseerfaring med en 2. plass i Pastry and chocolate master challenge at Culinary Arts Academy. I dag jobber hun i Craig Alibone Pâtisserie & Champagneria i Bodø.

Hvordan har konditoryrket levd opp til dine forventninger? 

— Jeg er virkelig glad for at jeg kom over denne bransjen. Det har levd opp til forventningene ved at jeg får uttrykt kreativitet igjennom arbeidet. I tillegg så liker jeg at det er et fag med mange spennenende teknikker.

Hvilken fagperson i baker- og konditorverden ser du opp til? 

— Konditor Gert Sørensen og Martin Chiffers.

Hva er ditt favorittprodukt?

— Det står likt mellom to, croissanter og sjokoladebonbons.

Hva er din favorittråvare?

— Sjokolade! 

Hvorfor ville du bli med på Landslaget?

— Jeg synes det er veldig gøy å være med andre som er like interesserte i faget. I tillegg til verdifull erfaring så er jeg stolt over for å kunne være en del av baker- og konditorlandslaget.

Hva liker du best med å være utøver på landslaget?

— Helt klart fellesskapet og muligheten for å skape flere relasjoner, i tillegg til å lære mer i faget.

 Hvordan vil du beskrive "kulturen" på landslaget?

— Jeg vil beskrive kulturen som veldig god. Vi finner ut av utfordringer sammen, jobber målrettet og har det gøy underveis.

 Hva er ditt ultimate karrieremål på landslaget?

— Målet mitt med laget er å ta en pallplass i Coupe du Monde. Ellers er målet mitt å forhåpentligvis være med på å inspirere slik at enda flere velger denne spennende bransjen.