Disse er nominerte til Årtets Bakeri 2025

Publisert

Juryleder i Årets Bakeri 2023 sammen med Direktør i BKLF fotografert på W.B.Samson, Majorstua

Juryleder for Årets Bakeri 2025, Vigdis Myre Næsseth, tror konkurransen blir ekstra tøff i år. Foto: Solveig Lygre, BKLF

Nominasjonene til kåringen Årets Bakeri har i år vært rekordhøy. Etter en runde med prekvalifisering, er 15 bakerier klare for andre runde.

Bakar - Jon AS (Gloppen)

Bakerinnen AS (Harstad)

Braud Håndverksbakeri (Oslo)

Condelica AS (Drammen)

Fager Bakst (Nesodden)

Garçon Bakeri & Konditori AS (Lillestrøm)

Grini Hjemmebakeri AS (Bærum)

H.A. Brun AS (Oslo)

Larsen Bakeri AS (Skånevik)

Mesterbakeren AS (Oslo)

Moseid Bakeri AS (Kristiansand)

Nøtterø Bakeri & Konditori AS (Færder)

Stompen Bakeri AS (Hægebostad)

W.B. Samson AS (Oslo)

Ødegaarden Bakeri AS (Otta)

Bakeriene som nå skal kjempe videre om en finaleplass i bransjens mest prestisjefulle konkurranse, representerer alle fire landsdeler. Det er en blanding av små, mellomstore og store bakerier, og disse skal nå vurderes nøye etter en del kriterier, før tre finalister velges ut.

I prekvalifiseringen har alle de nominerte bakeriene blitt vurdert etter noen basiskriterier. Disse kriteriene er: bedriftens økonomiske utvikling og bæreevne, bedriftens fagkompetanse, hvor stor andel som er egenprodusert i bakeriet og, om mulig, trivsel og arbeidsmiljø/bedriftskultur.

Bakeriene som nå har gått videre til kvalifiseringen, skal vurderes videre etter det valgte tema for årets konkurranse: bedriftens endrings- og omstillingsevne.

- Det er flere kriterier som spiller inn, men kanskje noe av det viktigste er at de har egenproduserte varer og ikke bruker halvfabrikata, at de er økonomisk bærekraftige og har en tydelig strategi bak bedriften sin, sier juryleder, Vigdis Myhre Næsseth i Fossekall AS.

Målet med kåringen av Årets Bakeri, er å øke bevisstheten om alle de elementer som til sammen utgjør en vellykket bedrift, å fremheve og presentere gode bedrifter, samt styrke samholdet i bransjen. Å vinne denne prisen, sier noe om fagkompetansen hos den enkelte bedrift, samt kundeservice, samfunnsansvar og hvordan de utvikler egne ansatte.

Vinneren av Årets Bakeri 2025 kåres på verdens brøddag den 16. oktober.

Tidligere vinnere av prisen er Edgards Bakeri i Mandal (2018), Elda bakeri i Sandnes (2019), Harmoni Håndverksbakeri i Porsgrunn (2020), Ryfylke bakeri og konditori (2021), Stokkøy bakeri (2022),  Lillehammer Bakeri (2023) og Aanerud bakeri & konditori (2024)

Juryen for Årets Bakeri 2025 består av juryleder Vigdis Myhre Næsseth (Fossekall), Beret Mette Haga (Innovasjon Norge), Lars Lian (Snurr Håndverksbakeri) og Paal André Schwital (Metro Branding).

Det er Baker- og Konditorbransjens Landsforening som står bak konkurransen.