God start for bakerne i Nordic Bakery Cup

Publisert

Det norske bakerlandslaget, bestående av Ingrid Knutsen, Philip Therkildsen og Umid Fotikh, har nå gjennomført dag en av Nordic Bakery Cup. Foto: Solveig Lygre

Siden januar har Bakerlandslaget trent til Nordic Bakery Cup, som nå endelig er i gang ved Akademie Deutsches Bäckerhandwerk i Berlin.

Dagen begynte med å pakke ut utstyr og råvarer laget hadde med fra Norge. Alt skal godkjennes av dommerne før konkurransen. Foto: Solveig Lygre

Det norske laget, bestående av Ingrid Knutsen, Philip Therkildsen og Umid Fotikh, har nå gjennomført dag en av konkurransen. Det har vært en god start, og laget er i god rute til i morgen, når hoveddelen av konkurransen skal utføres.

Etter at utstyr og råvarer var pakket ut og godkjent av dommerne (Lisa Sophie Schultz og Sebastian Brücklmaier), hadde lagene to timer til forberedelser.

- Jeg har satt alle deigene utenom rugdeigen, sier Ingrid. Hun har ansvar for brød og baguetter, kategorien hun vant i samme mesterskap i fjor.

Philip har ansvar for søtbaksten, og også han vant sin kategori i fjor.

- Nå er alle deigene satt og er klare for laminering i morgen tidlig, sier han.

Kan bli utfordrende med varmen

I fjor var det Sverige som tok førsteplassen, Island ble nummer to, og selv om Norge vant to kategoripriser, måtte de ta til takke med en tredje plass, da de manglet en utøver til å lage brødskulptur. I år er det derfor høye forventninger til det Norske laget, når de nå har med Umid til å lage brødskulptur. Den imponerende brødskulpturen er satt sammen av over 200 deler.

- Den er svært tidkrevende å lage, så det var godt å få gjort unna en del i dag. Det dukket opp noe uforutsett som gjorde at jeg ikke tok sjansen på å lage alle delene jeg hadde planlagt å lage, men jeg tror det skal gå bra i morgen likevel, sier Umid.

Og i morgen skal det altså avgjøres hvem som er de beste bakerne i Norden. Det er Norge, Sverige og Danmark som møtes i konkurransen. Island måtte trekke seg for noen uker siden. I fjor møtte lagene store utfordringer, da temperaturen nådde tretti grader under konkurransen. I morgen er det meldt tjuesju grader i den Tyske hovedstaden, så lagene vil nok få temperaturutfordringer også denne gang.

Før konkurransen startet, gav dommerne alle lagene informasjon om hvordan de skal bruke utstyret på Akademie Deutsches Bäckerhandwerk. Foto: Solveig Lygre

Sirkus, teater og drag

Tema for konkurransen er underholdning. Det norske laget har valgt å satse på Sirkus, og har elementer som kan assosieres til tema i mange av produktene. Spesielt i skulpturen skal dette komme godt frem. Det danske laget lager en skulptur som skal se ut som en teaterscene, med alle slags elementer man kan finne i et teater. Svenskene har hentet inspirasjon fra drag. I et drag show har utøverne ofte en dramatisert, overdrevet eller humoristisk versjon av et annet kjønn enn sitt eget.

- Vi har et lag med unge utøvere, og de syns dette er et spennende tema som er spesielt viktig å trekke frem i disse dager, sier Sveriges trener, Kim Lund.

Både utøvere og trenere er fornøyde med dagen. Remy Corbet, trener for bakerlandslaget, kan konstatere at alt har gått som det skal første dagen av mesterskapet.

- De jobber akkurat slik vi har terpet. Struktur, kommunikasjon, disiplin. Vi er klare for morgendagen! sier han fornøyd.