Møt rekruttene på Bakerlandslaget

Publisert

F. v: Rekrutter på bakerlandslaget Oscar Eliassen og Thea Kristine Toresen Lund (Olve Rogdaberg var ikke tilstede da bildet ble tatt.) Rekrutter på konditorlandslaget Mari Sæther, Andrea Sandanger Avaldsnes, Signe Kristine Floan og Hanne Tran.

Som rekrutt på landslaget får du mulighet til å jobbe med og lære av de flinkeste i landet. Her får du hilse på de tre baker-rekruttene: Olve, Oscar og Thea.

Thea Kristine Toresen Lund

Hvorfor valgte du å bli konditor/baker?

— Jeg har alltid har vært veldig glad i brød og boller og bakt mye siden jeg var liten. Synes yrket er en veldig spennende prosess helt fra du blander mel og vann til ferdig produkt. Liker det fysiske arbeidet og synes det er gøy å være med på å utvikle og lage nye produkter.

Hvordan har yrket levd opp til dine forventninger?

— Jeg forventet et yrke der det var mye fysisk, gøy og tungt arbeid der man kan være kreativ. Dette synes jeg har vært helt supert og yrker er akkurat sånn jeg ser for meg at det skal være.

Hvilken faglig prestasjon er du mest stolt av?

— Jeg er mest stolt over min faglige prestasjon på midt-norsk mesterskap i Stjørdalen 2025 der jeg kom på 1. plass etter masse hard jobbing og trening.

Hvilken fagperson i baker- og konditorverden ser du opp til?

— Jeg ser veldig opp til folk som Lars Lian og Andre Løvaas men også Morten Schakende var en god baker jeg ser opp til.  

Hva er ditt favorittprodukt?

En skikkelig luftig og god croissant. 

Hva er din favorittråvare?

— Det må være surdeig. Synes det er gøy å holde på med surdeigsbrød å teste ulike oppskrifter med ulike tilsetninger i brødene. 

Hvorfor ville du bli med på Landslaget?

— Jeg hadde lyst til å bli med på landslaget, fordi jeg så på dette som en god mulighet til å utvikle meg enda mer og bli enda bedre. 

Hva liker du best med å være utøver på landslaget?

— Det jeg liker best med å være på landslaget er det sosiale samværet med de andre på treninger og alt det spennende man lærer av hverandre. At man føler seg inkludert uansett om ikke alle er på samme alder. 

Hvordan vil du beskrive "kulturen" på landslaget?

— På landslaget har vi en veldig god og inkluderende kultur der alle ser hverandre.  

Hva er ditt ultimate karrieremål på landslaget?

— Målet er å lære mest mulig og utvikle meg til å bli enda bedre enn det jeg det man er. Også å gjøre sitt aller beste og gå for gull i konkurranser. Jobbe hardt for å nå sine mål. 

 

Oscar Eliassen

Hvorfor valgte du å bli konditor/baker?

— Det at jeg valgte å bli baker var helt tilfeldig valg fordi jeg rett og slett var lei av å sitte på skolebenken hele dagen og valgte heller å ta en mer praktisk linje som jeg etterhvert fant ut at jeg likte.

Hvordan har yrket levd opp til dine forventninger?

— Jeg har egentlig ikke hatt noen spesielle forventninger til yrket. Jeg gikk bare "all in" og tok sjanser som gjør at jeg er her jeg er i dag. 

Hvilken faglig prestasjon er du mest stolt av?

— Presentasjonene jeg er mest stolt av som baker så langt må være min første konkurranse på Rogalandmesterskapet 2025. Et helt ukjent sted som jeg hadde 1-2timer å bli kjent med før konkurransestart. Det ble 3.plass og årets nykommer. 

Hvilken fagperson i baker- og konditorverden ser du opp til?

— Jeg ser veldig opp til treneren vår Remy Corbet. Han har gitt meg mye inspirasjon og  ideer til nye produkter. Han er også veldig flink til å fortelle hvorfor ting skal være som de er. 

Hva er ditt favorittprodukt?

— Mitt favoritt er croissanter, myke på innsiden og sprøtt på utsiden, kan ikke bli bedre!

Hva er din favorittråvare?

— Min favoritt råvare er vann om det teller.. det spiller en stor rolle om du har for lite eller for mye vann i en deig, og hvordan du skal håndtere vannet uten at det får negative konsekvenser for strukturen i deigen. Der kan vann og temperatur kan sees som en fjernkontroll for deigen.

Hvorfor ville du bli med på Landslaget?

— Jeg ville bli med på landslaget fordi jeg ville bli enda bedre baker.

Hva liker du best med å være utøver på landslaget?

— Det jeg liker best med landslaget er at jeg kan trene og være i samme miljø med andre som har samme ambisjoner som meg. Samme om vi er rekrutter eller utøvere, så har vi alle felles ambisjoner om å bli best og gjøre hverandre bedre.

Hvordan vil du beskrive "kulturen" på landslaget?

— Jeg synes kulturen på landslaget er veldig bra. Vi trener sammen, spiser sammen, møter opp på treninger sammen. Vi gjør så å si alt "sammen". Det er det som gjør oss til et lag og det er det jeg liker med kulturen våres.

Hva er ditt ultimate karrieremål på landslaget?

— Mitt karrieremål på landslaget er å bli utøver og delta på en fremtidig konkurranse.

 

Olve Rogdaberg

Hvorfor valgte du å bli konditor/baker?

— Det er et fag som interesserer meg.

Hvordan har yrket levd opp til dine forventninger?

— Mine forventninger til yrket har blitt toppet for lenge siden. Jeg blir stadig vekk overrasket over hva man kan få til å lage i dette yrket. 

Hvilken faglig prestasjon er du mest stolt av?

— Å bli tatt inn i landslaget!

Hvilken fagperson i baker- og konditorverden ser du opp til?

— Treneren vår Remy Corbet. 

 Hva er ditt favorittprodukt?

— Focaccia. ikke at jeg baker det på landslaget, det er mer en hobby.

 Hva er din favorittråvare?

— Siktet hvetemel.

Hvorfor ville du bli med på Landslaget?

— For å bli en bedre baker og for utfordringen.

 Hva liker du best med å være utøver på landslaget?

— Jeg liker best at jeg lærer så mye.

Hvordan vil du beskrive "kulturen" på landslaget?

— Kulturen er veldig bra. Vi gjør hverandre bedre.

Hva er ditt ultimate karrieremål på landslaget?

— Å en dag vinne VM.