Klart for Rogalandsmesterskapet 2026

Publisert

Mari Elise Skreå kom på 2. plass baker i Rogalandsmesterskapet i fjor. Året før vant hun samme konkurranse. Foto: Solveig Lygre

Stavanger og Omegn Baker- og Konditorlaug inviterer til Rogalandsmesterskapet i baker-og konditorfagene for ellevte gang! Konkurransen går av stabelen 31. januar 2026, og interesserte inviteres nå til å melde seg på.

Rogalandsmesterskapet har blitt arrangert ti ganger, og deltagerne de siste årene har ikke begrenset seg til Rogaland, men har kommet fra både øst, vest, sør og nord i landet. Mange av de tidligere deltagerne har vi også sett igjen på Baker- og Konditorlandslaget. Årets vinner av konditorkonkurransen, Andrea Avaldsnes, er en av dem.

- Det beste med å være med i konkurranse, er alt jeg lærer av det, sa hun etter konkurransen i fjor. Hun syns alt slitet og arbeidet i treningsperioden var verdt det, og oppfordret alle med interesse for faget til å delta i mesterskapet.

Tema for konkurransen

Tema for neste års konkurranse er Hollywood, så her er det rom for både glitter og glamour. Konkurransen er åpen for alle elever på vg2 baker og konditor, lærlinger og faglærte født etter 31.12. 2003. Deltagere kan stille som lag på to eller som individuell deltager.

Påmeldingsfristen er 1. november 2025, og påmeldingen sendes til Laila Helland på e-post: laila.helland@lyse.net. Har du spørsmål eller ønsker du mer informasjon, kan du også kontakte Laila på samme e-post eller mobil 46471058.

Konkurransen blir som alltid arrangert på Jåttå videregående skole, og det blir også i år holdt en minimesse samtidig som de unge baker- og konditortalentene jobber intenst i bakeriet. Etter konkurransen blir det festmiddag for deltagere, arrangører og mange andre bransjefolk.

- Vi jobber også for å få til noe sosialt på fredagskvelden for de som kommer tilreisende, sier Gunvor Fiskå, styreleder i Stavanger og Omegn baker- og konditorlaug og en av ildsjelene bak konkurransen.