Oppgaven bestod i å lage produkter til en sommerbuffet, som også var deres bidrag til en felles avslutningsmiddag sammen med elevene fra kokkecampus.
De tolv elevene var delt inn i tre lag som hver skulle løse en bakefaglig og en konditorfaglig oppgave. Hvert lag skulle jobbe sammen om å løse oppgaven. De fikk to timer til å forberede seg onsdag kveld, og torsdag morgen var de i gang med oppgaven, som de hadde seks timer på å gjennomføre. Det ble en intens og lærerik dag for elevene, som etter ferien skal begynne på vg2 baker og konditor.
- Det har vært nok tid til å lage alle produktene, og vi er godt fornøyde med resultatet. Nå gleder vi oss til vi skal smake på det vi har lagd, sa Maja Nordbø fra Karmsund vgs. da oppgaven, som ble gjennomført på Sørumsand videregående skole, var utført.
Elevene fikk god hjelp av både erfarne landslagsutøvere, lederne på campus og andre års lærling Øyvind Andreas Øverland Nilsen, som også var med i årets "Bakemesterskapet" på NRK.
- Det er veldig gøy å lære fra landslaget og de andre lærerne. Oppgaven er gøy å være med på, men jeg skulle gjerne ha vært litt bedre forberedt, sier en av campusdeltagerne, Mia-Elizabeth Austrheim Smulovic fra Nannestad videregående skole.
Einar Martin Kålen er rektor på Baker & Konditor Campus, og har fulgt campusdeltagerne tett hele uken.
- Elevene har jobbet kjempegodt, og de viser stor interesse og lærevilje. De har vært veldig på i hele dag, selv om mange er slitne etter en intens uke, sier Kålen.
Da alt var overstått ble det fellesmiddag med kokkecampus på KIT-akademiet.