Politikk og myndighetskontakt 23.09.2024 Bekymret for økt deigimport Store mengder lettstekte produkter og deiger importeres fra utlandet, til en langt lavere pris enn det man klarer å produsere i Norge. — Det går på bekostning av norske arbeidsplasser og norske bakeri, sier direktør i BKLF, Gunnar Bakke til NRK.no. Han etterlyser en merkeordning så forbrukere kan ta mer bevisste valg.
Politikk og myndighetskontakt 07.08.2024 Vårt daglige brød Blogger, siviløkonom og tidligere generalsekretær i Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Anders Norstad, mener vi bør unngå kjedenes egne merkevarer, og er redd det norske matsystemet skal gå til grunne. Her deler han sine tanker om vårt daglige brød.
Politikk og myndighetskontakt 23.05.2024 Det norske folk har rett til å vite sannheten om bakeribransjen Vi trenger bedre merking! skriver Elise Mellingen i Bergens Tidende. Hun er utdannet både baker og konditor, og er nå student ved UiB, der hun studerer media og kommunikasjon.
Fagutdanning, Opplæringskontorer, Politikk og myndighetskontakt 06.02.2024 Ny opplæringslov svekker lærlingeordningen Norge trenger flere yrkesfagarbeidere, men regjeringens endringer i opplæringsloven kan medføre at det motsatte vil skje.
Politikk og myndighetskontakt 16.06.2023 Hvor kommer bakervarene fra? I et samfunn der bærekraft og kortreist mat stadig blir viktigere, bør flere forbrukere stille seg spørsmålet hvor maten de kjøper er produsert. Oppvarmede importerte bakervarer og halvfabrikata selges som aldri før i dette landet, noe som etter hvert truer hele den norske baker- og konditorbransjen.
Politikk og myndighetskontakt Nå er endringene i ordningen med Regionale verneombud (RVO) gjort gjeldende Fra og med 01.01.2019 vil flere virksomheter, spesielt innen servering, være omfattet av ordningen med regionale verneombud (RVO).