-
Bli med på Baker & Konditor Campus 2024
Skal du begynne på vg2 baker og konditor høsten 2024? Da kan du søke om plass på Baker & Konditor Campus på Sørumsand videregående skole 23. – 28. juni.
-
-
-
Kornkonferansen
Norges Bondelag og Felleskjøpet Agri inviterer til kornkonferansen. Konferansen har som mål å spre informasjon om politiske og markedsmessige forhold i forbindelse med korn, kraftfôr, matmel og bakevarer.
-
Brød er fortsatt sunt og bærekraftig
I det siste har debatten om ultraprosessert mat rast i både media og på sosiale medier. Industribakt brød har blitt trukket frem som en matvare som er sunn til tross for at den er definert som ultraprosessert. Likevel er debatten med på å skape forvirring og bekymring hos forbrukeren.
-
Kunsten å bygge en bakerovn
Da Ivar Magnussen skulle bygge bakerovn til Bakstehuset på Ask, brukte han først lang tid på research, før han gikk i gang med det tre måneder lange byggeprosjektet.
-
Fikk hederstegn fra Baker- og Konditorbransjens Landsforening
Konditor Laila Helland er initiativtager og pådriver for Rogalandsmesterskapet, og uten henne hadde det ikke vært noen konkurranse på Jåttå vgs. i helgen. På festmiddagen lørdag kveld, mottok hun BKLFs hederstegn for sin formidable innsats for faget og bransjen.
-
Ny opplæringslov svekker lærlingeordningen
Norge trenger flere yrkesfagarbeidere, men regjeringens endringer i opplæringsloven kan medføre at det motsatte vil skje.
-
Skal utvikle bedriften i fellesskap
De elleve håndverksbakeriene som er tatt ut til å være med i bedriftsutviklingsprogrammet FRAM, møttes til første samling tidligere denne uken. Alle som var til stede hadde store forventninger til prosjektet, som er initiert av Baker- og Konditorbransjens Landsforening.
-
Får ansvar for kompetanseutvikling i baker- og konditorbransjen
Den nyansatte fag- og prosjektlederen i BKLF, Lars Lindland, har i mange år jobbet med kompetanseutvikling i mat- og drikkevarebransjen. Han tiltrår i stillingen 1. mars, og skal kombinere den med en 50% stilling i Fagskolen Viken, der han får ansvaret for å etablere og utvikle det nye fagskoletilbudet "spesialisering i baker- og konditorfaget".