-
Baker- og Konditorlandslaget: møt Ingrid Knutsen
Da Ingrid Knutsen oppdaget magien bak brød og skjønte at brød ikke bare var brød, endret drømmen om å bli konditor seg til en drøm om å bli baker.
-
God deltagelse i Midt-norsk mesterskap
I helgen ble det for første gang arrangert midtnorsk mesterskap for unge bakere og konditorer. Mesterskapet ble holdt på Ole Vig videregående skole i Stjørdal.
-
Gratis inngang for skoleklasser på UMAMI Arena 2025
UMAMI Arena inviterer skoleklasser i Restaurant- og matfag til å ta turen innom bransjens største møteplass 18.-20. mars. Fri adgang gjelder for forhåndspåmeldte skoleklasser i følge med lærer.
-
For lite grove kornprodukter
En fersk rapport fra Helsedirektoratet viser stor nedgang i forbruket av de sunne matvarene: korn, fisk, sjømat, frukt og bær. – Helt åpenbart at det må nye tiltak til for å snu skuta, sier Linda Granlund, divisjonsdirektør i Helsedirektoratet.
-
Oppfordrer flere svenner til å engasjere seg i fellesskapet
Leder av svenneklubben Norske konditor- og bakersvenner (NKB), Einar Martin Kålen, ønsker at flere baker- og konditorsvenner over hele landet melder seg inn i svenneklubben og engasjerer seg i det faglige og sosiale fellesskapet deres.
-
Tone Johnsen bestod fagprøven i salgsfaget
Denne uken gikk Tone Elisabeth Bersås Johnsen opp til fagprøven i salgsfaget, og bransjen har fått en ny salgsmedarbeider. Hun har gått læretiden hos Ødegaarden Bakeri i Vinstra.
-
Kunstig intelligens - en hype, revolusjon eller evolusjon?
I dagens verden, der teknologi stadig revolusjonerer ulike bransjer, har også aktører i bakeribransjen omfavnet potensialet til kunstig intelligens (AI) for å forbedre effektiviteten og kvaliteten på produksjonsprosessen.
-
NHO Mat og Drikkes høringsinnspill til nye kostråd
NHO Mat og Drikke har nå levert sine innspill til Helsedirektoratets forslag til nye kostråd. Les hovedpunktene her.
-
Det norske folk har rett til å vite sannheten om bakeribransjen
Vi trenger bedre merking! skriver Elise Mellingen i Bergens Tidende. Hun er utdannet både baker og konditor, og er nå student ved UiB, der hun studerer media og kommunikasjon.
-
Ny svenn i bransjen
14. mai gikk Hassan Janaqow opp til svenneprøven i bakerfaget. Han besto etter å ha gjennomført en flott svenneprøve. Nå gleder han seg til å få mer erfaring.