-
-
Vil du bli en av Norges fremste bakere eller konditorer?
Baker- og Konditorlandslaget søker utøvere og rekrutter for 2026. Bakere og konditorer med stor interesse for faget og stor arbeidskapasitet oppfordres til å søke.
-
Baker & Konditor: Årsrapport 2024
Intervju med presidenten og årets bakeri, møt Norges første brødsommelier, bla deg gjennom årskavalkaden og få tips om sosiale medier. Dette er noe av det du finner i den rykende ferske årsrapporten for 2024.
-
Baker- og Konditorlandslaget: møt Philip Therkildsen
Philip Therkildsen er vokst opp i en bakerfamilie, så det å bli baker var et nokså naturlig valg for den regjerende norgesmesteren.
-
Baker- og Konditorlandslaget: møt Ingrid Knutsen
Da Ingrid Knutsen oppdaget magien bak brød og skjønte at brød ikke bare var brød, endret drømmen om å bli konditor seg til en drøm om å bli baker.
-
God deltagelse i Midt-norsk mesterskap
I helgen ble det for første gang arrangert midtnorsk mesterskap for unge bakere og konditorer. Mesterskapet ble holdt på Ole Vig videregående skole i Stjørdal.
-
Gratis inngang for skoleklasser på UMAMI Arena 2025
UMAMI Arena inviterer skoleklasser i Restaurant- og matfag til å ta turen innom bransjens største møteplass 18.-20. mars. Fri adgang gjelder for forhåndspåmeldte skoleklasser i følge med lærer.
-
For lite grove kornprodukter
En fersk rapport fra Helsedirektoratet viser stor nedgang i forbruket av de sunne matvarene: korn, fisk, sjømat, frukt og bær. – Helt åpenbart at det må nye tiltak til for å snu skuta, sier Linda Granlund, divisjonsdirektør i Helsedirektoratet.
-
Oppfordrer flere svenner til å engasjere seg i fellesskapet
Leder av svenneklubben Norske konditor- og bakersvenner (NKB), Einar Martin Kålen, ønsker at flere baker- og konditorsvenner over hele landet melder seg inn i svenneklubben og engasjerer seg i det faglige og sosiale fellesskapet deres.
-
Tone Johnsen bestod fagprøven i salgsfaget
Denne uken gikk Tone Elisabeth Bersås Johnsen opp til fagprøven i salgsfaget, og bransjen har fått en ny salgsmedarbeider. Hun har gått læretiden hos Ødegaarden Bakeri i Vinstra.