-
Bli kjent med Naturbakst
På håndverksbakeriet Naturbakst i Haugesund, deler eierne raust både av bakervarer og tid. Å være til stede for kunden og lokalsamfunnet er viktig for de engasjerte og omsorgsfulle innehaverne Karianne Hauge Aksland og Svein Arne Aksland.
-
Bli kjent med Edgars
I 1906 åpnet Lalands bakeri i Mandal. Siden den gang har bakeriet skiftet både navn og eiere flere ganger, men en ting har aldri forandret seg; bakeriet har i over hundre år forsynt både sørlendinger og turister med velsmakende kvalitetshåndverk.
-
Beredskap – hva er nå det?
Blogger Anders Nordstad, er bekymret for norsk selvforsyning av mat, og er redd for at det norske matsystemet skal gå til grunne. Her kan du lese hva han sier om norsk korn og viktigheten av bakefaglig kompetanse når det kommer til beredskap.
-
Bli kjent med Ryfylke bakeri & konditori
Som nyutdannet konditormester og fullstendig "fag-nerd", hadde Gunvor Fiskå lyst å bestemme selv hvilke kaker hun skulle lage. I 1994, etter at hun var ferdig med mesterprøven, startet hun derfor Ryfylke bakeri & konditori.
-
Bli kjent med Roxman Bakeri og Konditori
På forsommeren i fjor, flyttet Roxman Bakeri og Konditori fra Sirevåg sentrum til det nybygde bakeriet langs Nordsjøveien. Selv om avstanden kun er på ca. 600 meter, resulterte flyttingen i tidenes omsetning for det 67 år gamle familiebakeriet.
-
Bli kjent med Grim Bakeri og Konditori
Det familiedrevne håndverksbakeriet, Grim Bakeri og Konditori, har funnet oppskriften på suksess. Siden 1998 har Roy og Lillian Kristiansen drevet bakeriet som nå har fire utsalg i og rundt Kristiansand, og de ser lyst på fremtiden.
-
Xiao Juan Peng
Xiao Juan Peng er utøver på konditorlandslaget 2022. Hun jobber til daglig hos Naustdal Dampbakeri AS.
-
Rikke Sandanger Rosnes
Rikke Sandanger Rosnes er utøver på bakerlandslaget 2022. Til daglig jobber hun hos Stavanger Conditori AS.
-
Skal konkurrere mot sin egen treneren i NM
Victoria Gravdal og Xiao Juan Peng vant sølv da de representerte Norge i konditor-VM i 2023. I år er Victoria utøver på konditorlandslaget, mens Xiao er lagtrener. I mars skal de konkurrere mot hverandre i NM i konditorkunst.