-
Vi elsker deig
Her finner du et rikt utvalg fristende oppskrifter utviklet av baker- og konditorlandslaget. Kaker, brød, småbakst og desserter for enhver smak.
-
Fagfornyelsen konditorfaget - modul 2
I dette kurset ønsker vi å inspirere lærere på neste års vg2 baker- og konditorfag til hvordan man kan pirre elevers utforskertrang og hvordan de kan forstå konditorfaget.
-
Nå kan du melde deg på diplombakerutdanningen 2022
Diplomutdanningen for bakere er et utdanningstilbud som bygger på svennebrev i bakerfaget, og er et basiskurs om korn, mel og baketeknologi. Kurset er utviklet i et samarbeid mellom Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF), Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) og Nofima AS. Kurset består av basiskurs, samt selvvalgte fordypningsområder, og gir 5 studiepoeng.
-
Verdens brøddag 16.oktober
16. oktober er verdens brøddag. Dette er en dag som skal skape oppmerksomhet rundt behovet for å skaffe tilstrekkelig og næringsrik mat til alle. Bli med å feire en av verdens viktigste og mest bærekraftige matvare!
-
Rogalandsmesterskapet for unge bakere og konditorer 2022
Lørdag 19. februar 2022 inviterer Stavanger og Omegn baker- og konditorlaug til Rogalandsmesterskap i baker- og konditorfagene. Tema for konkurransen er Kjærlighet.
-
Frørundstykker
Saftige frørundstykker er like godt og sunt som nistemat og hverdagsmat som til mer festlige anledninger. Og selv om rundstykker høres likefremt ut, er der noen fallgruver. Ta deg tid, så skal du se det blir gode og saftige frørundstykker til slutt!
-
Gulrotkake
En saftig og god gulrotkake er aldri feil. Med smaker som eple, kanel, kardemomme og ingefær tar du gulrotkaken til nye høyder. Den står seg fin i kjøleskap i 4 – 5 dager og blir nesten saftigere jo lenger den står. Perfekt vist du får besøk i påsken eller bare vil ha noe søtt til kaffen.
-
Sprø og gode knekkebrød
Disse sprø knekkebrødene passer godt både til frokost, lunsj og i matpakken. Knekkebrødene er også glutenfrie, og de er mettende.
-
Ny fagansvarlig i BKLF og Baker- og Konditorakademiet
Mandag 13. februar begynner Nils Olav Heggdalsvik i jobben som fagansvarlig i BKLF og Baker- og Konditorakademiet. Han tar med seg mye erfaring og kunnskap som hele bransjen nå skal få nyte godt av.