-
Ønsker innspill fra bransjen
BKLF gjennomfører årlig en bransjeundersøkelse for å kartlegge utvikling og behov bransjen har til ulike tjenester i fremtiden. Tilbakemeldingen er svært verdifull, og det tar kun et par minutt å svare.
-
2 år med eget opplæringskontor i Baker- og konditorbransjen
Etter vel 2 års satsing på eget opplæringskontor i baker- og konditorbransjen, er status 50 lærlingplasser og om lag 65 bedrifter som medlemmer. Dette synes vi er gode tall. Vi ser også etter vi har hatt samtaler med samarbeidsbedriftene våre nå i de siste månedene, at de vil ta inn lærlinger også til høsten.
-
Støtt din lokale favoritt – så er den der i morgen også!
Flere bransjeforeninger i mat- og drikkenæringen har gått sammen og oppfordrer alle til å støtte sin lokale mat- og drikkefavoritt i en tid der mange sliter.
-
Bransjeundersøkelse Baker- og konditorbransjen 2020
BKLF gjennomfører årlig en bransjeundersøkelse for å kartlegge utvikling og behov bransjen har til ulike tjenester i fremtiden. Tilbakemeldingen er svært verdifull, og det tar kun et par minutt å svare.
-
Oppdatert koronaveileder for varehandel
Nå har Helsedirektoratet oppdatert den nasjonale veilederen inkludert beslutninger og anbefalinger for varehandel, inkludert dagligvarehandel. Veilederen viser bl.a. til en ny bransjestandard for smittevern som er utviklet av NHO Service og Handel og Norsk Standard på oppdrag for Helsedirektoratet.
-
Sukker og sjokoladekurs med en av verdens ledende konditorer Martin Chiffers
Martin Chiffers er en av verdens beste konditorer, med lang erfaring fra de beste hotellene i hele verden. For tiden er han Executive Pastry Chef på The Savoy i London.
-
Endelig får bakerne og konditorene egen linje på videregående!
Selv om ting har tydet på at det ville gå denne veien, er det aldri noe som er sikkert før den offisielle bekreftelsen er på plass. Nå får vi altså gleden av å tilby dem som ønsker å bli bakere og konditorer en egen linje på VG2.
-
Bli kjent med H.A. Brun
H.A. Brun AS, bedre kjent som Baker Brun, ble stiftet i 1911. Familiebakeriet i Bogstadveien i Oslo drives i dag av 6. generasjon, men familien Brun har drevet bakeri siden Jacob Bentson Brun startet bakeri i Bergen i 1827. Familien kan derfor med rette kalle seg Norges eldste bakerifamilie.
-
Bli kjent med Waagans Bakeri og Konditori
Ærverdige Waagans Bakeri på Tynset fyller 75 år i disse dager. Håndverksbakeriet er blitt en institusjon for hele Østerdalen, og selv om det i dag er tredje generasjon som driver bakeriet, er flere av oppskriftene de samme som ble brukt av Hans Waagan i 1946.
-
Bli kjent med Majas Bakeri
I 1993 flyttet 23 åringen Pål Taklo fra Nordfjordeid til Larvik for å starte sitt eget bakeri. Maskiner hadde tatt over mer og mer av arbeidet i bakeriet der han jobbet, men Pål lengtet etter det tradisjonelle håndverket. Da muligheten bød seg, reiste han østover og startet Majas Bakeri.