-
Ministeren skal åpne Baker- og Konditorkonferansen
Den 18. februar kommer landbruks- og matminister, Geir Pollestad, til Næringslivets hus i Oslo for å åpne den 4. Baker- og Konditorkonferansen.
-
Nye fordypningskurs i fagfornyelsen baker og konditor
Baker- og Konditorakademiet har nå satt sammen et nytt kurs for lærere på baker- og konditorlinjen på videregående skole. Kurset vil bli tilbudt til alle yrkesfaglærere som underviser på vg1 matfag og vg2 baker og konditor.
-
Vil du bli en av Norges fremste bakere eller konditorer?
Baker- og Konditorlandslaget søker utøvere til 2025. Fagfolk med stor interesse for faget, og som har stor arbeidskapasitet, oppfordres til å søke.
-
NM Årets Baker er i gang
Klokka åtte i dag var de i gang, de tre bakerne som skal konkurrere om å bli Årets Baker 2024. Det er stor spenning rundt hvem som går av med seieren i det første norgesmesterskapet i baking siden 2018.
-
Konkurranse gir meg en litt sånn vond godfølelse
Norges beste baker skal kåres 18. april, og Philip Therkildsen er en av tre som er trukket ut til å være med å konkurrere om å bli Årets Baker 2024. Han har vunnet Rogalandsmesterskapet to år på rad, og er veldig glad i konkurranser.
-
Pengestøtte til tiltak som reduserer sykefravær og frafall
Nå er det åpnet for at alle bedrifter kan søke økonomisk støtte til tiltak som er nøye utprøvd av IA-bransjeprogrammet for næringsmiddelindustrien.
-
En god lærebedrift må satse på lærlingene
Jonas Kvale Støstad gikk opp til svenneprøven 18.-19. juni, og bransjen har fått en ny bakersvenn. Jonas har gått læretiden ved Nærbakst AS.
-
Nora Brunsell Foss - ny konditor i bransjen
Nora Brunsell Foss gikk opp til svenneprøven mandag og tirsdag denne uken. Hun har gått læretiden hos Nærbakst Øst, og vi vil gratulere den ferske konditoren med svennebrevet!
-
Kurs i digital kommunikasjon og bruk av sosiale medier - For bakerier og konditorier
Et samfunn i endring - før og etter covid-19. Vi har alle stått i en situasjon med store endringer og omstillinger. Hvordan bruke nye utfordringer til å skape nye muligheter? Behovet for kommunikasjon, informasjon og tilgjengelighet har økt og vil fortsatt være viktig i tiden fremover. På dette kurset vil du få tips til velsmakende kommunikasjon og inspirasjon med faglig påfyll og nyttige tips som du kan ta i bruk direkte etter kurset.
-
Innføring i tillaging håndbok internkontroll mat
I dette kurset skal deltagerne få en bedre forståelse av tillaging av håndbok internkontroll mat. Du får en innføring i avviksrapportering, rutinebeskrivelser, flytskjema og fareanalyse, foruten eksempel på skjema. Kurset er beregnet for ansvarlige for internkontroll i bakeri, konditori, utsalg og andre interesserte.