-
Bli kjent med Waagans Bakeri og Konditori
Ærverdige Waagans Bakeri på Tynset fyller 75 år i disse dager. Håndverksbakeriet er blitt en institusjon for hele Østerdalen, og selv om det i dag er tredje generasjon som driver bakeriet, er flere av oppskriftene de samme som ble brukt av Hans Waagan i 1946.
-
Bli kjent med Majas Bakeri
I 1993 flyttet 23 åringen Pål Taklo fra Nordfjordeid til Larvik for å starte sitt eget bakeri. Maskiner hadde tatt over mer og mer av arbeidet i bakeriet der han jobbet, men Pål lengtet etter det tradisjonelle håndverket. Da muligheten bød seg, reiste han østover og startet Majas Bakeri.
-
Bli kjent med Ingelsrud Konditoriori
Andrea Ingelsrud flyttet til Oslo for å gå i kokkelære. Etter endt læretid jobbet hun i en av byens bedre restauranter, før hun ble konditorlærling hos Sverre Sæthre.
-
Bli kjent med Buøy Bakeri og Konditori
Et ungt kjærestepar, med en drøm om å drive eget bakeri, var på vei til å leie et bakeri i Ål da de en torsdag i mai fikk tips om at bakeriet på Buøy var til salgs. Mandag morgen var Jo Krister og Lena på jobb i sitt eget bakeri på Buøy like utenfor Stavanger sentrum. Det hele gikk så fort at de knapt fikk med seg hva som skjedde. Alt går ikke like raskt hele tiden, men bakeriet har hatt en jevnt stigende vekst, og Jo Krister og Lena Idland Rasmussen har i dag 15 ansatte i bakeriet de har drevet siden 1999.
-
-
Midt-norsk mesterskap
Svenneklubben, NKB, inviterer til Midt-norsk mesterskap i baker og konditorfagene. Konkurransen blir arrangert 22. februar 2025 og retter seg mot VG2-elever under 22 år.
-
Generalforsamling BKLF
Velkommen til generalforsamling i Baker- og Konditorbransjens Landsforening! Etter generalforsamlingen blir det fagseminar, som også er åpent for ikke-medlemmer.