-
Velkommen til bransjetur med BKLF og Din Baker
Under planlegging av Din Baker-tur og BKLF’s fagkonferanse, viste det seg at vi begge skulle til København våren 2023. Vi har derfor funnet ut at dette er en fin anledning til å arrangere en samlet bransjetur.
-
Norges konditor- og bakersvenner -Aktivitetsplan
Svenneklubben, eller Norges konditor- og bakersvenner, har utsatt den planlagte bakerisafarien i Oslo pga. Koronasituasjonen. Aktivitetene som fortsatt står på programmet i år, er da turen til Eidfjord i Vestland 20. – 22. august og Medlemsturen til IBA-messen 24. – 28. oktober
-
Årets bakeri 2021
"Årets Bakeri" skal kåres for 4. år på rad, og BKLF inviterer også i år bedriftskollegaer i bransjen til å nominere og stemme frem gode og eksemplariske bedrifter til bransjens gjeveste pris. Hvilke bedrifter anser dere som gode eksempler for faget og bransjen? I år legges det særlig vekt på bedriftens sammensatte fagkompetanse.
-
BKLF gratulerer vinnerne av Det norske måltid 2020
Årets beste norske mat- og drikkeprodukter ble i helgen kåret i den prestisjefylte konkurransen Det Norske Måltid. Nytt av året var prisen "Årets søtsak", og seieren i denne kategorien gikk til Sverre Sæthre og hans produkt "Vaffelhjerte".
-
Ønsker Næringskomitéens innstilling om økt kontroll av dagligvaremarkedet velkommen.
Det er grunn til optimisme når en samlet næringskomité har kommet med så tydelige tilrådinger for å begrense dagligvarebransjens mektige posisjon. Baker- og konditorbransjen er avhengig av en sunnere konkurranse for å overleve som bransje, sier direktør i BKLF, Gunnar Bakke.
-
Større satsing på norsk matkorn
Aktørene i verdikjeden for korn og bakevarer samler seg nå bak en satsing for å øke produksjon og forbruk av matkorn og proteinvekster i Norge. Hensikten er å styrke samarbeidet fra bonde til forbruker.
-
Profiler din bedrift som "Håndverksbakeri"
Ønsker du å synliggjøre for kunder og forbrukere at bedriften din har søkelys på fag, håndverkstradisjoner og norske råvarer? Da oppfordrer vi deg til å sende inn en søknad om å bli sertifisert som "Håndverksbakeri" i dag.
-
Første kurs om fagfornyelsen for faglærere er gjennomført
Baker- og konditorakademiet v/ Erlend Løken Volden, avholdt i forrige uke det første praktiske kurset i fagfornyelsen for faglærerne.
-
Innføring i tillaging håndbok internkontroll mat
Anne Momrak-Haugan i Baker- og Konditorakademiet holder i september innføringskurset i tillaging av håndbok internkontroll mat. Anne holdt kurset to ganger i løpet av våren, og kursdeltagerne fikk en innføring i avviksrapportering, rutinebeskrivelser, flytskjema og fareanalyse, foruten eksempel på skjema. Etter flere etterspørsler, settes det nå opp et kurs til 22.september.
-
Årets Bakeri 2020 er kåret
BKLF kunne overrekke prisen for Årets Bakeri 2020 til Harmoni Håndverksbakeri i Porsgrunn etter juryens avgjørelse.