-
Rogalandsmesterskapet for unge bakere og konditorer 2023
Lørdag 28. januar 2022 inviterer Stavanger og Omegn baker- og konditorlaug til Rogalandsmesterskap i baker- og konditorfagene. Tema for konkurransen er Bursdag.
-
Årets bakeri 2021
"Årets Bakeri" skal kåres for 4. år på rad, og BKLF inviterer også i år bedriftskollegaer i bransjen til å nominere og stemme frem gode og eksemplariske bedrifter til bransjens gjeveste pris. Hvilke bedrifter anser dere som gode eksempler for faget og bransjen? I år legges det særlig vekt på bedriftens sammensatte fagkompetanse.
-
Enorm interesse for ny kantinekonkurranse
Konkurransen NM Sunn Mat i kantina har blitt en skikkelig suksess. Over 460 kantiner er påmeldt i konkurransen, noe som vil si at omlag 150.000 gjester vil kunne nyte godt av en kantine med ekstra fokus på sunn mat.
-
Tjue bakerier er nominerte til "Årets bakeri" 2022
Det er en god blanding av små og store bakerier blant de tjue som er nominerte til "Årets bakeri" 2022. Dette gir juryen et godt utgangspunkt i første kvalifiseringsrunde, hvor de blant annet skal vurdere hvem som i praksis jobber best med bærekraft.
-
BKLF oppfordrer medlemsbedrifter til å melde seg på digitalt kurs i lokale forhandlinger
Er du ny i forhandlerrollen eller ønsker du en oppfriskning av tariffavtalenes regler om lønnsforhandlinger? Da er dette kurset noe for deg.
-
BKLF gratulerer vinnerne av Det norske måltid 2020
Årets beste norske mat- og drikkeprodukter ble i helgen kåret i den prestisjefylte konkurransen Det Norske Måltid. Nytt av året var prisen "Årets søtsak", og seieren i denne kategorien gikk til Sverre Sæthre og hans produkt "Vaffelhjerte".
-
Norges konditor- og bakersvenner -Aktivitetsplan
Svenneklubben, eller Norges konditor- og bakersvenner, har utsatt den planlagte bakerisafarien i Oslo pga. Koronasituasjonen. Aktivitetene som fortsatt står på programmet i år, er da turen til Eidfjord i Vestland 20. – 22. august og Medlemsturen til IBA-messen 24. – 28. oktober
-
Velkommen til bransjetur med BKLF og Din Baker
Under planlegging av Din Baker-tur og BKLF’s fagkonferanse, viste det seg at vi begge skulle til København våren 2023. Vi har derfor funnet ut at dette er en fin anledning til å arrangere en samlet bransjetur.
-
Med faget i ryggmargen
Han er en av de som kjenner den norske baker- og konditorbransjen aller best. Siden Rune Valestrand som 16-åring begynte i lære hos sin bestefar ved Lonevåg bakeri på Osterøy i 1966, har han vært involvert i alt fra å analysere mel, dømme i europamesterskap til å avskaffe maksprisen på kneipp og loff.
-
Treningshelg med landslaget gav mersmak
Vinnerne av regionale mesterskap for unge bakere og konditorer får tilbud om å være med på en treningshelg med Baker- og Konditorlandslaget. I helgen var vinnerne av Midtnorsk mesterskap med på trening.