-
Nytt Håndverksbakeri sertifisert
9. september ble Tvedestrand Bakeri AS, (Bonzo Bakeri og Cafe) sertifisert Håndverksbakeri og fikk tildelt bransjeforeningens eget håndverksbakeri-merke. — En glimrende ambassadør for bransjen, sier direktør i BKLF, Gunnar Bakke.
-
BKLF søker fagansvarlig for opplæring
Ønsker du å jobbe med lærlinger og utvikle unge talenter til fremragende og stolte fagfolk? BKLF har nå ledig stilling som fagansvarlig for opplæring.
-
Nora Brunsell Foss - ny konditor i bransjen
Nora Brunsell Foss gikk opp til svenneprøven mandag og tirsdag denne uken. Hun har gått læretiden hos Nærbakst Øst, og vi vil gratulere den ferske konditoren med svennebrevet!
-
Vil du bli en av Norges fremste bakere eller konditorer?
Baker- og Konditorlandslaget søker utøvere til 2025. Fagfolk med stor interesse for faget, og som har stor arbeidskapasitet, oppfordres til å søke.
-
En god lærebedrift må satse på lærlingene
Jonas Kvale Støstad gikk opp til svenneprøven 18.-19. juni, og bransjen har fått en ny bakersvenn. Jonas har gått læretiden ved Nærbakst AS.
-
Drømmer om sitt eget lille sted
Trude Beate Brendehaug er utnevnt til bransjeambassadør for den norske baker- og konditorbransjen. Hun er utdannet både baker og konditor, og gjennom sine syv år på Baker- og Konditorlandslaget har Trude Beate vunnet medalje i tre internasjonale mesterskap! Nå er bronsevinneren fra Coupe du Monde de la Boulangerie i tenkeboksen.
-
Sparer strøm etter energikartlegging
Da strømprisene skjøt i været i 2021, ble bakerbransjen hardt rammet. En energikrevende produksjon førte til at mange bakerier fikk så høye strømregninger at de slet med å få det til å gå rundt. Bakermester Klausen på Krokstadelva har nå funnet en løsning for å redusere energiforbruket i bakeriet.
-
NM Årets Baker er i gang
Klokka åtte i dag var de i gang, de tre bakerne som skal konkurrere om å bli Årets Baker 2024. Det er stor spenning rundt hvem som går av med seieren i det første norgesmesterskapet i baking siden 2018.
-
Pengestøtte til tiltak som reduserer sykefravær og frafall
Nå er det åpnet for at alle bedrifter kan søke økonomisk støtte til tiltak som er nøye utprøvd av IA-bransjeprogrammet for næringsmiddelindustrien.
-
Konkurranse gir meg en litt sånn vond godfølelse
Norges beste baker skal kåres 18. april, og Philip Therkildsen er en av tre som er trukket ut til å være med å konkurrere om å bli Årets Baker 2024. Han har vunnet Rogalandsmesterskapet to år på rad, og er veldig glad i konkurranser.