-
Pengestøtte til tiltak som reduserer sykefravær og frafall
Nå er det åpnet for at alle bedrifter kan søke økonomisk støtte til tiltak som er nøye utprøvd av IA-bransjeprogrammet for næringsmiddelindustrien.
-
Konkurranse gir meg en litt sånn vond godfølelse
Norges beste baker skal kåres 18. april, og Philip Therkildsen er en av tre som er trukket ut til å være med å konkurrere om å bli Årets Baker 2024. Han har vunnet Rogalandsmesterskapet to år på rad, og er veldig glad i konkurranser.
-
Nye fordypningskurs i fagfornyelsen baker og konditor
Baker- og Konditorakademiet har nå satt sammen et nytt kurs for lærere på baker- og konditorlinjen på videregående skole. Kurset vil bli tilbudt til alle yrkesfaglærere som underviser på vg1 matfag og vg2 baker og konditor.
-
Dette er Baker- og Konditorlandslaget 2024
Siden det norske Baker- og Konditorlandslaget ble etablert for vel 20 år siden, har de gradvis bygget et lag som nå er med å hevde seg i verdenstoppen. I år skal både bakerne og konditorene konkurrere i Nordic Bakery- and Pastry Cup.
-
Imponerende nivå i Rogalandsmesterskapet
Det ble to førsteplasser og en andreplass til utøverne fra Sirkus Renaa i Stavanger, da Rogalandsmesterskapet denne helgen gikk av stabelen for niende gang. Tema for årets konkurranse var sport.
-
Croissanten er mitt favorittprodukt
30. januar er croissantens dag og vi feirer den selvfølgelig med en perfekt croissant. Det florerer av myter om dette høyt elskede bakverket, og en av dem er at franskmennene spiser croissanter til frokost hver dag. Sannheten er at for de fleste nytes den som frokost i helger og ferier, men det finnes alltid unntak.
-
Håndverksfag som veiviser i grunnskolen
Regjeringen arbeider for tiden med en stortingsmelding om ungdomstid og 5.-10. trinn, som skal på høring i 2024. Målet er at ungdomsskolen skal bli mer praktisk og variert.
-
Konditoren som ikke er så glad i søtsaker
I 2022 tok hun bronse med bakerlandslaget i VM, Coupe du Monde de la Boulangerie, og i 2023 vant hun sølv med konditorlandslaget i VM, iba UIBC-Cup. I 2024 skal Xiao Juan Peng ha en velfortjent pause både fra konkurranse og landslaget.
-
#MerAv-seminar på Umami Arena
"Spisevaner endres raskt i krisetider - mulighetsrom for det vi skal spise #MerAv" er tittelen på #MerAv-seminaret på Umami Arena den 16. februar. Vi lover et spennende og innholdsrikt program med både prisutdelinger og foredrag, og selvsagt litt om hva som skjer med #MerAv-arbeidet i 2023.
-
Storslått feiring av 125-årsjubilanten
Det ble en storslått feiring da BKLF lørdag 9. september markerte sitt 125-årsjubileum. Det var duket for festmiddag på Grand Hotel i Oslo, og i underkant av tohundre personer fra bransjen møtte opp i finstasen, klare for å feire jubilanten.