13.10.2025 | Elsker deig, Brød Bak brød som en mester! I anledning Verdens brøddag 16. oktober har vi plukket ut ni deilige brødoppskrifter fra tidligere og nåværende landslagsbakere. La deg inspirere!
10.10.2025 | Arrangementer Bli med på Midtnorsk mesterskap! I februar i år arrangerte svenneklubben Midtnorsk mesterskap for unge bakere og konditorer for første gang. Det var så vellykket at de vil arrangere konkurransen igjen i 2026.
09.10.2025 | Arrangementer Klart for Rogalandsmesterskapet 2026 Stavanger og Omegn Baker- og Konditorlaug inviterer til Rogalandsmesterskapet i baker-og konditorfagene for ellevte gang! Konkurransen går av stabelen 31. januar 2026, og interesserte inviteres nå til å melde seg på.
01.10.2025 | Fagutdanning Nytt samarbeid om rekruttering og oppfølging av lærlinger i bransjen Fra nyttår av inngår BKLF avtale med Baker- Bransjens Opplæringskontor om oppfølging av lærlinger i bransjen.
29.09.2025 | Inspirasjon, Elsker deig Epledagen 30. september Visste du at Epledagen markeres siste tirsdag i september, og at nordmenn i snitt spiste nærmere 8,3 kilo epler i fjor? Her finner du fire av landslagets beste oppskrifter med eple.
29.09.2025 | Helse og kosthold Vil ha grovere brød Energitetthet og tarmhelse er to viktige faktorer for nordmenns matvalg. Et grovbrød med tre eller fire kakestykker på Brødskala'n gir både stabil energi og mye fiber, som igjen er bra for tarmhelsa vår.
25.09.2025 | Tall og fakta, Fagutdanning Mangel på fagfolk utfordrer mat- og drikkenæringen Kun én av fire bedrifter har rekrutteringsstrategi, og mange står foran et generasjonsskifte. Det viser tall fra NHO Mat og Drikkes kvartalsrapport for 2. kvartal 2025.
24.09.2025 | Arrangementer Stort oppmøte på Oslolaugets lærlingetreff Rundt femti lærlinger og faglige ledere var samlet i Håndverkersalen i Oslo, da Oslo Baker- og Konditorlaug arrangerte en sosial sammenkomst for baker- og konditorlærlinger i Oslo og omegn.
19.09.2025 | Politikk og myndighetskontakt, Helse og kosthold Kutt matsvinnet! FNs internasjonale matsvinndag 29.9 er en fin anledning til å sette matsvinn på dagsorden, både internt i virksomheten og overfor kunder. Her finner du nyttig materiell som kan benyttes til opplysning og vekke engasjement.
17.09.2025 | Baker og Konditor Familien har vunnet bakerikunden tilbake De hadde sett seg lei av at brødene i familiebakeriet så og si lå til pynt i bakeriutsalget. Hele familien gikk i tenkeboksen, og i dag står sunnmøringene i kø for å handle brød og boller med seg hjem. Bakeriet er en av tre finalister i Årets Bakeri 2025.