-
Landslaget søker konditorer
Baker- og Konditorlandslaget søker utøvere til 2025. Nå oppfordres spesielt konditorer med stor arbeidskapasitet og interesse for faget til å søke så fort som mulig!
-
Klare for finalen i Årets Bakeri 2024
Etter to kvalifiseringsrunder, er de tre finalistene til kåringen Årets Bakeri 2024 nå plukket ut. Juryleder i den prestisjefulle kåringen Årets Bakeri, Vigdis Myhre Næsseth (Fossekall), kan fortelle at juryen har hatt en stor jobb med å vurdere de nominerte i årets konkurranse.
-
Markedsføring av usunn mat og drikke: Er barn og unge fritt vilt?
Opinion har på oppdrag av NHO Mat og Drikke, utført en kartlegging av omfanget av markedsføring av såkalte HFSS-produkter (high fat, salt and sugar) rettet mot barn og unge. Se hovedpunktene her.
-
Ny svenn i bransjen
Brage widerøe gjennomførte i dag en god svenneprøve på Håndverksbakeriet i Vestby. Han er glad i håndverket og vil fortsette å jobbe i håndverksbakeri i fremtiden.
-
Tangen VGS søker faglærer
Agder fylkeskommune har utlyst en 100 % undervisningsstilling i baker- og konditorfaget ved Tangen VGS. Søknadsfrist 22.5.
-
Beredskap: Matsikkerhet i krisetid
Det er en kritisk samfunnsfunksjon å sikre at befolkningen har tilgang til normale matvarer i en krisesituasjon. Det krever høy nasjonal produksjon også i fredstid, skriver NHO Mat og Drikke i et nytt posisjonsnotat om beredskap.
-
Nasjonale kostråd: Høringsutkastet er klart
Høringsfristen for de reviderte, nasjonale kostrådene er satt til 20. mai og de endelige kostrådene blir presentert på Arendalsuka den 15. august. Se de anbefalte endringene her.
-
Velkommen til Baker- og Konditorkonferansen 2024
Baker- og Konditorkonferansen blir også i år holdt på Sørumsand videregående skole. Vi byr på et spennende program, og du møter fagfolk fra hele bransjen. Parallelt med konferansen, vil NM Baker finne sted i skolens bakeri.
-
Stipend økte opptak til videreutdanning for fagarbeidere
Forskere ved Frischsenteret og Fafo har undersøkt hvordan en stipendordning sammen med økt informasjon påvirker fagarbeidere til å ta mer utdanning. Nå er rapporten klar og funnene viser at insentivene har en positiv effekt.
-
Sølvmedaljen ga mersmak
Sølvvinneren fra konditor-VM, iba Uibc-Cup 2023, Victoria Gravdal, har alltid strukket seg langt for å lære mest mulig om faget. Konkurranser er noe av det man lærer aller mest av, mener hun.