-
Møt utøverne på det norske baker- og konditorlandslaget
Det norske baker- og konditorlandslaget representerer bransjens beste og mest dedikerte bakere og konditorer. De kommende ukene skal vi presentere alle landslagsutøverne på våre nettsider, slik at dere kan bli bedre kjent med disse dyktige menneskene.
-
Vinnerne av Skole-NM 2025 er kåret!
Oda Sivertsen og Mina Karlsen Faarlund ble vinnerne i henholdsvis konditorfaget og bakerfaget da Skole-NM ble arrangert på Tangen videregående skole i Kristiansand 23. - 24. april.
-
Høye strømpriser skaper usikkerhet for bedriftene
NHO Mat og Drikke er urolig for at regjeringens forslag om Norgespris kan bidra til økte strømpriser for næringslivet. Les deres kommentar her.
-
Inspirerende bakerisafari i Stavanger
Bakerisafarien i Stavanger ble en inspirerende og sosial tur for Svenneklubben. Stavanger har mye spennende å by på av både gamle og nye bakerier og serveringssteder.
-
Deler sine erfaringer som konseptutvikler
Han er en av landets mest premierte konditorer, og har bygget opp og solgt utallige serveringssteder de siste 25 årene. I februar kommer Lars Lian til Baker- og Konditorkonferansen for å dele sine erfaringer som konseptutvikler.
-
Skal være bindeledd mellom deltagere og dommere
Tidligere Norgesmester og dommer i Årets Konditor, Tonje Holtungen, er assistentdommer i NM i Konditorkunst 2025. Hun blir da bindeleddet mellom deltagerne og dommerne, og får en viktig jobb som kontaktperson for deltagerne i konkurransen.
-
Kritisk til ny forskrift om markedsføring rettet mot barn
-Forslagene til nye regler går mye lengre enn å forby markedsføring mot barn. I praksis nærmer det seg et markedsføringsforbud av en rekke produkter, uavhengig av aldersgruppe, sier Petter Haas Brubakk, administrerende direktør i NHO Mat og Drikke.
-
Oslos eldste bakeri feirer 130 år!
Det var Wilhelm Bismark Samson som grunnla bakeriet W. B. Samson på Egertorget i Oslo for 130 år siden. Oslos eldste bakeri markerte jubileet med nyåpning av kaféen der alt startet, og ordfører Anne Lindboe klippet båndet som offisielt åpnet det "nye" bakeriutsalget på Egertorget.
-
Aanerud bakeri kåret til Årets bakeri 2024
Det var det tradisjonsrike familiebakeriet Aanerud bakeri fra Nes i Akershus som 16. oktober ble kåret til vinner i den mest prestisjefylte kåringen i baker- og konditorbransjen i Norge. — Jeg vet at juryen har gjort en grundig vurdering, og vil gratulere Aanerud Bakeri AS som verdig vinner av årets Bakeri 2024, sier Gunnar Bakke, direktør i Baker- og Konditorbransjens Landsforening.
-
Ny svenn i bransjen
Forrige uke gjennomførte Nicolai Hammeren sin svenneprøve hos Baker Skoglund i Sarpsborg. 20-åringen elsker å teste ut nye oppskrifter og gleder seg til å fortsette å utvikle seg i faget