-
Det "nye" Baker&Konditor har gått i trykken
Siden januar 2023 har vi tatt Baker&Konditor-magasinet "inhouse", og det er snart på vei i psten til deg som har abonnement. Vi håper at våre lesere liker både innholdet og det nye utrykket på magasinet.
-
Takker for en god tid i BKLF
Kjetil Dale Aas har i løpet av fem år i BKLF bygget opp og drevet bransjens eget opplæringskontor, BKO. I dag har BKO ansvar for rundt 100 lærlinger over hele landet, og nå gir Kjetil stafettpinnen videre for å få litt nye utfordringer.
-
Variert og spennende fagkonferanse
150 bakere fra hele Norge fikk masse påfyll og inspirasjon på Baker- og Konditorkonferansen i København denne helgen.
-
Generalforsorsamling i Baker- og Konditorbransjens Landsforening
Generalforsamlingen i Baker- og Konditorbransjens Landsforening ble avholdt på Næringslivets Hus i Oslo onsdag 7. juni. 12 medlemsbedrifter var representerte, og president Ole John Berntsen fra Naustdal Dampbakeri ble gjenvalgt som president for perioden 2023-24.
-
Hvor kommer bakervarene fra?
I et samfunn der bærekraft og kortreist mat stadig blir viktigere, bør flere forbrukere stille seg spørsmålet hvor maten de kjøper er produsert. Oppvarmede importerte bakervarer og halvfabrikata selges som aldri før i dette landet, noe som etter hvert truer hele den norske baker- og konditorbransjen.
-
Lillehammer bakeri er yngste finalist i Årets Bakeri 2023
Tre bakerier nådde finalen i Årets Bakeri også i år. Til tross for at de tre bakeriene er svært forskjellige, nådde de finalen fordi de skiller seg ut på en positiv måte. Lillehammer Bakeri er en av finalistene. De åpnet dørene i 2021, etter en lang prosess med planlegging.
-
Forsterker samarbeidet innen restaurant- og matfag
Tre store organisasjoner innenfor restaurant- og matfag forsterker samarbeidet i en intensjonsavtale. Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF), Norske Kokkers Landsforening (NKL) og Kost og Ernæringsforbundet (KEF) ønsker å samarbeide på tvers av organisasjonsgrensene om rekruttering til restaurant- og matfag generelt og til egne fag spesielt. Disse tre organisasjonene representerer i sum over 80% av de yrkesutdannede i Restaurant og Matfagets utdanningsløp.
-
Håndverksbakeri nummer 37 sertifisert
Rosenborg Bakeri i Trondheim ble 9. oktober sertifisert Håndverksbakeri og fikk tildelt bransjeforeningens eget håndverksbakeri-merke. Det var direktør Gunnar Bakke i Baker- og Konditorbransjens Landsforening som stod for utdelingen.
-
Verdens brøddag 16.oktober
16. oktober er verdens brøddag. Dette er en dag som skal skape oppmerksomhet rundt behovet for å skaffe tilstrekkelig og næringsrik mat til alle. Bli med å feire en av verdens viktigste og mest bærekraftige matvare!
-
Vi skal kåre Norges beste Sunn Mat i farta-rett!
NM Sunn Mat i farta er en konkurranse for alle som serverer og tilbyr mat til folk i farta. Konkurransen het tidligere NM i Sunn Fastfood, men har nå fått nytt navn og nytt innhold.