-
Bli kjent med Edgars
I 1906 åpnet Lalands bakeri i Mandal. Siden den gang har bakeriet skiftet både navn og eiere flere ganger, men en ting har aldri forandret seg; bakeriet har i over hundre år forsynt både sørlendinger og turister med velsmakende kvalitetshåndverk.
-
Opplæringskontorenes rolle er avklart
I arbeidet med ny opplæringslov og forskrift til denne har det vært mye usikkerhet knyttet til opplæringskontorenes fremtidige rolle i fag- og yrkesopplæringen. Endelig avklaring kom først når den nye forskriften ble offentliggjort 3. juni.
-
Skal dømme i Årets Konditor 2025
Cathrine Nilsen er en av tre dommere som skal kåre Årets Konditor 2025. Hun er utdannet konditor, og jobber til daglig som konditorsjef ved Britannia Hotel, hvor hun også er fagansvarlig for konditorlærlingene.
-
Midt-norsk mesterskap for baker- og konditorfaget
Svenneklubben, NKB, inviterer til Midt-norsk mesterskap i baker og konditorfagene. Konkurransen blir arrangert 22. februar 2025 og retter seg mot VG2-elever til og med lærlinger og svenner under 22 år. Kjenner du noen som burde melde seg på?
-
Nytt medlemstilbud: frokostwebinarer om aktuelle temaer
Fredag 13. september arrangerer BKLF det første i en rekke frokostwebinarer eksklusivt for våre medlemmer. — Målet er å komme tettere på medlemmene og løfte frem interessante og viktige temaer som vi vet bransjen er opptatt av, sier direktør i BKLF, Gunnar Bakke.
-
Ny opplæringslov for grunnskole og videregående skole
1. august ble den nye opplæringsloven med tilhørende forskrift innført. Her er de viktigste endringene for lærebedrifter.
-
Økning i antall søkere til restaurant- og matfagene
Etter mange år med jevn nedgang, ser nå trenden ut til å snu. I fjor stoppet nedgangen opp og tallene for 2024 viser en økning i hele 7 % i antall søkere til restaurant- og matfagene.
-
Baker- og Konditorbransjens Landsforening har fått ny president
Onsdag 12. juni valgte generalforsamlingen i Baker- og Konditorbransjens Landsforening etterfølgeren til avtroppende president, Ole John Berntsen (Naustdal Dampbakeri).