-
Tangen VGS søker faglærer
Agder fylkeskommune har utlyst en 100 % undervisningsstilling i baker- og konditorfaget ved Tangen VGS. Søknadsfrist 22.5.
-
Beredskap: Matsikkerhet i krisetid
Det er en kritisk samfunnsfunksjon å sikre at befolkningen har tilgang til normale matvarer i en krisesituasjon. Det krever høy nasjonal produksjon også i fredstid, skriver NHO Mat og Drikke i et nytt posisjonsnotat om beredskap.
-
Nasjonale kostråd: Høringsutkastet er klart
Høringsfristen for de reviderte, nasjonale kostrådene er satt til 20. mai og de endelige kostrådene blir presentert på Arendalsuka den 15. august. Se de anbefalte endringene her.
-
Velkommen til Baker- og Konditorkonferansen 2024
Baker- og Konditorkonferansen blir også i år holdt på Sørumsand videregående skole. Vi byr på et spennende program, og du møter fagfolk fra hele bransjen. Parallelt med konferansen, vil NM Baker finne sted i skolens bakeri.
-
Stipend økte opptak til videreutdanning for fagarbeidere
Forskere ved Frischsenteret og Fafo har undersøkt hvordan en stipendordning sammen med økt informasjon påvirker fagarbeidere til å ta mer utdanning. Nå er rapporten klar og funnene viser at insentivene har en positiv effekt.
-
Sølvmedaljen ga mersmak
Sølvvinneren fra konditor-VM, iba Uibc-Cup 2023, Victoria Gravdal, har alltid strukket seg langt for å lære mest mulig om faget. Konkurranser er noe av det man lærer aller mest av, mener hun.
-
Det "nye" Baker&Konditor har gått i trykken
Siden januar 2023 har vi tatt Baker&Konditor-magasinet "inhouse", og det er snart på vei i psten til deg som har abonnement. Vi håper at våre lesere liker både innholdet og det nye utrykket på magasinet.
-
Takker for en god tid i BKLF
Kjetil Dale Aas har i løpet av fem år i BKLF bygget opp og drevet bransjens eget opplæringskontor, BKO. I dag har BKO ansvar for rundt 100 lærlinger over hele landet, og nå gir Kjetil stafettpinnen videre for å få litt nye utfordringer.
-
Variert og spennende fagkonferanse
150 bakere fra hele Norge fikk masse påfyll og inspirasjon på Baker- og Konditorkonferansen i København denne helgen.
-
Generalforsorsamling i Baker- og Konditorbransjens Landsforening
Generalforsamlingen i Baker- og Konditorbransjens Landsforening ble avholdt på Næringslivets Hus i Oslo onsdag 7. juni. 12 medlemsbedrifter var representerte, og president Ole John Berntsen fra Naustdal Dampbakeri ble gjenvalgt som president for perioden 2023-24.