Artikler

199 resultater

199 resultater funnet med valgt filtrering.
  1. |

    Med faget i ryggmargen

    Han er en av de som kjenner den norske baker- og konditorbransjen aller best. Siden Rune Valestrand som 16-åring begynte i lære hos sin bestefar ved Lonevåg bakeri på Osterøy i 1966, har han vært involvert i alt fra å analysere mel, dømme i europamesterskap til å avskaffe maksprisen på kneipp og loff.

  2. |

    Oldermannen fra Oslo

    Etter lærdom fra tyske handelsmenn ble det første norske bakerlauget opprettet i Bergen. Siden vokste flere bakerlaug fram, og formet bransjen til det den er i dag.

  3. |

    Bak brød som en mester!

    I anledning Verdens brøddag 16. oktober har vi plukket ut ni deilige brødoppskrifter fra tidligere og nåværende landslagsbakere. La deg inspirere!

  4. |

    Bli med på Midtnorsk mesterskap!

    I februar i år arrangerte svenneklubben Midtnorsk mesterskap for unge bakere og konditorer for første gang. Det var så vellykket at de vil arrangere konkurransen igjen i 2026.

  5. |

    Klart for Rogalandsmesterskapet 2026

    Stavanger og Omegn Baker- og Konditorlaug inviterer til Rogalandsmesterskapet i baker-og konditorfagene for ellevte gang! Konkurransen går av stabelen 31. januar 2026, og interesserte inviteres nå til å melde seg på.

  6. |

    Epledagen 30. september

    Visste du at Epledagen markeres siste tirsdag i september, og at nordmenn i snitt spiste nærmere 8,3 kilo epler i fjor? Her finner du fire av landslagets beste oppskrifter med eple.

  7. |

    Vil ha grovere brød

    Energitetthet og tarmhelse er to viktige faktorer for nordmenns matvalg. Et grovbrød med tre eller fire kakestykker på Brødskala'n gir både stabil energi og mye fiber, som igjen er bra for tarmhelsa vår.