17.06.2025 | Helse og kosthold Anbefaling om tilsetning av jod i bakverk Fra juni 2025 anbefaler Helsedirektoratet at alt husholdningssalt og alt salt som blir brukt i brød og andre ikke-søte bakervarer tilsettes 20 µg jod per gram salt. Produsenter oppfordres også til å tilsette jod til vegetabilske alternativer til melk.
16.06.2025 | BKLF Baker & Konditor: Årsrapport 2024 Intervju med presidenten og årets bakeri, møt Norges første brødsommelier, bla deg gjennom årskavalkaden og få tips om sosiale medier. Dette er noe av det du finner i den rykende ferske årsrapporten for 2024.
12.06.2025 | Baker- og konditorlandslaget Baker- og Konditorlandslaget: møt Philip Therkildsen Philip Therkildsen er vokst opp i en bakerfamilie, så det å bli baker var et nokså naturlig valg for den regjerende norgesmesteren.
11.06.2025 | Tall og fakta, Helse og kosthold — Graden av bearbeiding sier ikke nok Debatten om ultraprosessert mat og kostråd har gått høyt etter at de nye norske kostrådene ikke omtaler begrepet. Helsedirektoratet slår fast at den samlede næringssammensetningen er viktigere enn graden av bearbeiding.
04.06.2025 | Baker- og konditorlandslaget Baker- og Konditorlandslaget: møt Victoria Gravdal Det var tilfeldigheter som førte til at Victoria valgte konditoryrket, men hun har aldri angret på det valget. Nå er hun inne i sitt tredje år på landslaget og drømmer om Coupe du Monde de la Pâtisserie.
03.06.2025 | BKLF 40-årsmedalje til 3x Klausen Under feiringen av Bakermester Klausens 80-årsjubileum ble det delt ut en spesiell og velfortjent heder: 40-årsmedaljen til Tor, Ben og Pål Klausen.
28.05.2025 | Baker- og konditorlandslaget Baker- og Konditorlandslaget: møt Sigrid Nather-Aafarli Selv om Sigrid er ny på landslaget har hun allerede god konkurranseerfaring med seg i bagasjen. Hun har alltid likt å bake og gleder seg til å bli inspirert og lære mer.
23.05.2025 | Baker- og konditorlandslaget Baker- og Konditorlandslaget: møt Viktoria S. Dobbinga Det var en sommerjobb i et bakeri som vekket Viktoria S. Dobbingas interesse for konditorfaget. Nå drømmer hun om å ta en pallplass med landslaget.
21.05.2025 | Politikk og myndighetskontakt Nå innføres Ⓓ for enerett til design Har bedriften utviklet et design for et produkt eller et konsept og sikret seg enerett? Nå kan dette merkes med Ⓓ, på samme måte som © for opphavsrett og ® for registrert varemerke.
15.05.2025 | Baker- og konditorlandslaget Baker- og Konditorlandslaget: møt Ingrid Knutsen Da Ingrid Knutsen oppdaget magien bak brød og skjønte at brød ikke bare var brød, endret drømmen om å bli konditor seg til en drøm om å bli baker.