Artikler

201 resultater

201 resultater funnet med valgt filtrering.
  1. |

    Tid for lussekatter

    Selv om lussekattene ikke kom til Norge før på slutten av 1950-tallet, har det gule bakverket med hint av safran blitt en godt etablert og viktig førjulstradisjon for de fleste nordmenn.

  2. |

    Med faget i ryggmargen

    Han er en av de som kjenner den norske baker- og konditorbransjen aller best. Siden Rune Valestrand som 16-åring begynte i lære hos sin bestefar ved Lonevåg bakeri på Osterøy i 1966, har han vært involvert i alt fra å analysere mel, dømme i europamesterskap til å avskaffe maksprisen på kneipp og loff.

  3. |

    Oldermannen fra Oslo

    Etter lærdom fra tyske handelsmenn ble det første norske bakerlauget opprettet i Bergen. Siden vokste flere bakerlaug fram, og formet bransjen til det den er i dag.

  4. |

    Bak brød som en mester!

    I anledning Verdens brøddag 16. oktober har vi plukket ut ni deilige brødoppskrifter fra tidligere og nåværende landslagsbakere. La deg inspirere!

  5. |

    Bli med på Midtnorsk mesterskap!

    I februar i år arrangerte svenneklubben Midtnorsk mesterskap for unge bakere og konditorer for første gang. Det var så vellykket at de vil arrangere konkurransen igjen i 2026.

  6. |

    Klart for Rogalandsmesterskapet 2026

    Stavanger og Omegn Baker- og Konditorlaug inviterer til Rogalandsmesterskapet i baker-og konditorfagene for ellevte gang! Konkurransen går av stabelen 31. januar 2026, og interesserte inviteres nå til å melde seg på.

  7. |

    Epledagen 30. september

    Visste du at Epledagen markeres siste tirsdag i september, og at nordmenn i snitt spiste nærmere 8,3 kilo epler i fjor? Her finner du fire av landslagets beste oppskrifter med eple.