-
Konditorkunstneren
På kjøleskapsdøra hjemme hos Sverre Sætre har kona hengt opp en lapp. Der står det: «Ta det med ro, du har ikke kontroll uansett.» Det er ikke helt sant. For én ting har Sverre full kontroll på: konditorkunsten sin.
-
Høstens #MerAv-seminar
På høstens #MerAv-seminar skal vi blant annet få et innblikk i arbeidet med de nye norske kostrådene og Helse- og omsorgsdepartementet kommer for å snakke om Folkehelsemeldingen. Vi skal også kåre vinneren av NM Sunn mat i kantina.
-
Nå sitter alt som det skal
På mandag reiser det norske konditorlandslaget til München for å delta i VM i konditorkunst (UIBC-Cup). Konkurransen foregår på iba-messen den 25. – 27. oktober, og det er første gang konditorlandslaget deltar i et internasjonalt mesterskap utenfor Norden.
-
Endringer i NHO Mat og Drikkes styre
Under en ekstraordinær generalforsamling 31. oktober 2023 ble tre nye medlemmer valgt inn i NHO Mat og Drikkes styre.
-
Ønsker du å jobbe med lærlinger og utvikle unge talenter til fremragende og stolte fagfolk?
BKLF søker fagansvarlig for opplæring og kompetanseutvikling.
-
Klart for NM Årets Baker 2024
18.april 2024 blir det NM Årets Baker på Sørumsand vgs. Det er nå hele fem år siden NM Baker ble arrangert sist, og det var Nikolai Meling som da tok gullmedaljen. Denne gang finner vi Meling i dommerpanelet.
-
Julebakst på Godt Brød
Julen nærmer seg, og for bakeriene landet rundt er dette den travleste perioden i året. Noen begynner med julebaksten allerede når sommerferien er slutt, mens andre begynner ikke før desember er like rundt hjørnet.
-
Baker Hansens lussekatter
De tretten første dagene av desember selges det seksti tusen lussekatter i Baker Hansens bakeriutsalg i Oslo, Asker og Bærum. Utfordringen med å rulle alle denne S-formede baksten på toppen av den daglige produksjonen, har de løst på en måte som ikke bare er uvanlig, men også svært hyggelig.
-
Prissetting og konkurranse i dagligvarekjedene
Forrige uke presenterte Næringsminister Jan Christian Vestre status for arbeidet med tipunktsplanen for bedre utvalg og lavere priser i matbutikkene. - Det er bra at regjeringen vektlegger å arbeide systematisk med konkurranseforholdene i dagligvaresektoren, og viktig at statsråden understreket at all politikk må være kunnskapsbasert, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke.
-
I dag feirer vi Fullkornsdagen!
Og hvorfor skal vi egentlig feire fullkornet? Jo, det er det mange gode grunner til, men kort oppsummert kan vi si at vi vil feire fullkornet fordi fullkorn smaker godt blant annet i bakevarer, fullkorn er en viktig kilde til mange næringsstoffer, fullkorn er klimavennlig mat og fullkorn reduserer risikoen for alvorlige sykdommer.