-
Økning i antall søkere til restaurant- og matfagene
Etter mange år med jevn nedgang, ser nå trenden ut til å snu. I fjor stoppet nedgangen opp og tallene for 2024 viser en økning i hele 7 % i antall søkere til restaurant- og matfagene.
-
Ny bakersvenn på Bakst og Brygghuset
Lars Helge Larsen har vært bakelærling på Bakst og Brygghuset i Bergen. Han fikk svennebrevet 26. februar. Vi gratulerer og ønsker Lars lykke til videre!
-
Vi er klare med årets Bransjeundersøkelse!
Hvert år gjennomfører BKLF en bransjeundersøkelse for å kartlegge utvikling i bransjen, og hvilke ønsker og behov bransjen har for ulike tjenester. Her har alle mulighet til å gi oss både ris og ros for det arbeidet som bransjeforeningen gjør eller ikke gjør.
-
Generalforsamling med fagseminar
Velkommen til generalforsamling i Baker- og Konditorbransjens Landsforening! Etter generalforsamlingen blir det fagseminar, som også er åpent for ikke-medlemmer.
-
Halvgrove pitabrød
Vi alle kjenner vel til dei klassiske lyse pitabrøda laga på berre kveitemjøl, men kva med å prøve den kjære klassikaren ikledd ei litt sunnare drakt? – smakar like godt, men mettar lenger!
-
Havrebrød
Lite er bedre enn nystekt, ferskt havrebrød. Saftig, sunt og godt. Men ikke gå i «varmefella». Bruk kun tempererte råvarer og kaldt vann. Hevingen skjer uansett, bare du gir brødet nok tid. Lykke til!
-
Hjemmelaget Hasselnøtt-is
Hva med å servere hjemmelaget is på 17. mai? Smaker også like godt på en varm sommerdag som på en sen kveld under teppet. Og dessuten så er jo hasselnøtter stappfulle med bra ting for deg, som f.eks vitamin E, B og magnesium, og kilde til kalsium og jern. Bare sørg for å lage nok så har du deilig hasselnøtt-is i fryseren til en hvilken som helst anledning.
-
Terte med sjokoladecremeux
En terte med sjokoladefyll er alltid godt når man skal kose seg. Tertebunnen kan også fylles med andre fyll; her er det bare fantasien som setter grenser.