-
Baker- og konditorbransjen har fått nasjonale retningslinjer
Å drive bakeri og konditori stiller strenge krav til hygiene. Samme krav og regler gjelder for små, mellomstore og store bedrifter. For å gjøre arbeidet ditt lettere, har BKLF nå laget en veileder som har blitt anerkjent av Mattilsynet som nasjonale retningslinjer.
-
Ønsker du å bli kåret til "Årets beste lærebedrift" 2022?
BKLF inviterer lærebedrifter over hele landet til å delta i kåringen om å bli "Årets beste lærebedrift".
-
Medlemstur til Bergen med Svenneklubben
9. - 11. september blir det Medlemstur med Svenneklubben til Bergen. Vi skal besøke flere av de mest kjente bakeriene i "Vestlandshovedstaden".
-
Landslaget bakte Bergens største skillingsbolle
Bergen Matfestival utfordret Baker- og Konditorlandslaget til å lage Bergens største skillingsbolle til åpningen av Ung Matfest forrige helg. Landslagets hovedtrener, Kjetil Dale Aas, tok utfordringen på strak arm, og laget en skillingsbolle med en diameter på hele seksti cm.
-
Vi trenger en rask og treffsikker løsning
Mange små og mellomstore bakeribedrifter befinner seg i dag i en dramatisk situasjon, og for mange er det kritisk at det kommer en snarlig løsning om de ikke skal se seg nødt for å legge ned virksomheten.
-
Havrebrød – fra jord til bord
Havreforbruket i Norge har doblet seg på 15 år. Havre er blitt trendy. Viktige årsaker er flere nye havreprodukter og mer kunnskap om helseeffekten ved å spise havre. Forskere, planteforedlere og rådgivere bidrar til at dyrkerne leverer god matkvalitet av havre. Kornmottakene og havremøllene sørger for at bakerne får førsteklasses råvarer for å lage et stadig større utvalg bakevarer med havre.
-
Brødskalaen til finalen i Intensjonsavtalens utmerkelser
I dagens møte i Næringslivsgruppen, offentliggjorde Helse- og omsorgsdepartementet at Baker- og Konditorbransjens Landsforening, med Brødskalaen, er en av tre finalister til Intensjonsavtalens utmerkelser 2022, i kategorien Sunnere markedsføring.
-
Kjøp annonseplass i Baker&Konditor
Bladet Baker & Konditor skal styrke felleskapet og skape stolthet for fag og bransje! Ved å formidle kunnskap, dele informasjon, oppskrifter, fagstoff og nyttige tips, vil vi inspirere, engasjere og skape stolthet for hele bransjen!
-
BKLF feirer 125 års-jubileum i 2023
Baker- og Konditorbransjens Landsforening fyller 125 år til neste år, og det skal selvsagt feires. I anledning jubileet vil vi blant annet invitere til festmiddag på Grand Hotel i Oslo i september.
-
Redd overskuddsbaksten med Too Good To Go
BKLF står sammen med Too Good To Go i kampen mot matsvinn. Det gleder oss at mange av våre medlemmer har redusert svinnet sitt betraktelig ved å selge overskuddsmat gjennom den populære appen. Redder man én forundringspose om dagen, har man i løpet av et år spart miljøet for utslipp tilsvarende ti flyturer mellom Oslo og Bergen!