-
Brage gjorde svenneprøven vegansk
Mange lærlinger går opp til svenneprøven i disse dager, og denne uken var Brage Sundal Widerøe en av de som skulle vise at han var et svennebrev verdig. Etter to år i bakerlære hos Håndverksbakeriet i Vestby, gjennomførte han en svenneprøve som var noe utenom det vanlige.
-
Bakeriet mot alle odds: Vi fulgte drømmen vår!
- Det var knapt noen som trodde at det gikk an å drive et bakeri midt i ingenmannsland. Vi fryktet at vi ville ende opp her helt alene med baksten vår. Men så bare eksploderte det, smiler Valery Hofmann og Georg Knutsen på Brød&Sånt i Malvik.
-
Mange søkere til Spesialisering baker- og konditorfaget
Det nye fagskolestudiet, Spesialisering baker- og konditorfaget, har tydeligvis vært etterlengtet. Søknadsfristen for landets første høyere yrkesfaglige utdanning for baker- og konditorsvenner gikk ut 15. april, og det er gledelig at så mange bakere og konditorer har søkt om plass.
-
Ny veileder fra Mattilsynet
Mattilsynet har lansert en ny veileder som gjennomgår hvordan kontroller planlegges og gjennomføres. Veilederen er utformet som en digital bruksanvisning.
-
La overskuddsvarene bli mat til trengende!
Er du en av de som helst ser at overskuddsvarene dine skulle gått til noen som virkelig trenger det? Fattigdom i Norge har økt mye de siste årene, og for mange går det utover matbudsjettet. Samtidig kaster vi store mengder bakervarer hver dag.
-
Få lysglimt i 2023
NHO Mat og Drikkes kvartalsrapport for fjerde kvartal 2023 tegner et dystert bilde av markedet. Flere kostnadsøkninger har i lang tid rammet næringen, og bedriftenes markedssituasjon er på et historisk lavt nivå.
-
Søk stipend hos Baker- og Konditorbransjens Landsforening
Baker- og konditorsvenner som ønsker spesialisering eller etterutdanning, kan søke om inntil 15.000 kroner i støtte fra Baker- og Konditorbransjens Landsforening sitt stipendfond.
-
NM Årets Baker 2024 - påmeldingsfrist 1. mars
18.april 2024 blir det NM Årets Baker på Sørumsand vgs. Alle som har svennebrev i bakerfaget kan melde seg på konkurransen, og påmeldingsfristen er satt til 1. mars 2024. Her finner du alt du trenger å vite om påmelding og konkurranseregler.
-
Årets Bakeri 2023
"Årets Bakeri" skal kåres for 5. år på rad, og BKLF inviterer som alltid bedriftskollegaer i bransjen til å nominere og stemme frem gode og eksemplariske bedrifter til bransjens gjeveste pris.