-
Lidenskapen for håndverket ble god butikk
I den vesle bygda Mosby i Kristiansand kommune, ligger Moseid Bakeri omringet av grønne åser. Selv om finalisten i Årets Bakeri 2025 har gjort store endringer i bakeriet, er det en reise tilbake i tid å komme inn i det gamle Torridalstunet, et steinkast fra elven Otra.
-
Visma Innkjøpsportal
Vi ønsker at du og din bedrift skal lykkes med lønnsomme innkjøp. BKLF har derfor inngått en avtale med Visma Innkjøpssamarbeid som gir deg tilgang til markedets beste innkjøpsavtaler.
-
For Roger ble løsningen fagbrev på jobb
Mange ufaglærte jobber i bedrifter i Norge, men ved å formalisere kompetanse følger det mange fordeler. Fagbrev på jobb er en mulighet for ufaglærte voksne som ønsker å ta fag- eller svennebrev i yrket sitt.
-
Møt rekruttene på Baker- og konditorlandslaget
Her får du hilse på de fire konditor-rekruttene: Hanne, Mari, Signe Kristine og Andrea. Som rekrutt på landslaget får du mulighet til å jobbe med og lære av de flinkeste i landet.
-
Anbefaling om tilsetning av jod i bakverk
Fra juni 2025 anbefaler Helsedirektoratet at alt husholdningssalt og alt salt som blir brukt i brød og andre ikke-søte bakervarer tilsettes 20 µg jod per gram salt. Produsenter oppfordres også til å tilsette jod til vegetabilske alternativer til melk.
-
Baker- og Konditorlandslaget: møt Victoria Gravdal
Det var tilfeldigheter som førte til at Victoria valgte konditoryrket, men hun har aldri angret på det valget. Nå er hun inne i sitt tredje år på landslaget og drømmer om Coupe du Monde de la Pâtisserie.
-
Møt utøverne på det norske baker- og konditorlandslaget
Det norske baker- og konditorlandslaget representerer bransjens beste og mest dedikerte bakere og konditorer. De kommende ukene skal vi presentere alle landslagsutøverne på våre nettsider, slik at dere kan bli bedre kjent med disse dyktige menneskene.
-
Vinnerne av Skole-NM 2025 er kåret!
Oda Sivertsen og Mina Karlsen Faarlund ble vinnerne i henholdsvis konditorfaget og bakerfaget da Skole-NM ble arrangert på Tangen videregående skole i Kristiansand 23. - 24. april.
-
Høye strømpriser skaper usikkerhet for bedriftene
NHO Mat og Drikke er urolig for at regjeringens forslag om Norgespris kan bidra til økte strømpriser for næringslivet. Les deres kommentar her.
-
Inspirerende bakerisafari i Stavanger
Bakerisafarien i Stavanger ble en inspirerende og sosial tur for Svenneklubben. Stavanger har mye spennende å by på av både gamle og nye bakerier og serveringssteder.